Bootstrap - responsiivinen ulkoasu

Bootstrap on suosituin sovelluskehitysalusta suunniteltaessa mobiiliystävällisiä eli responsiivisia verkkosivuja ("mobile first").

Bootstrap tekee ulkoasun kehityksestä helpompaa ja nopeampaa. Siihen on rakennettu laajat ja helposti muokattavat sivuston tyylitiedostot ja siihen on saatavissa tuhansia kustomoituja HTML ja CSS komponentteja sekä upeita jQuery liitännäisiä.

Bootstrap ja skaalautuvuus

Bootstrapin vahvuuksia on sivupohjan skaalautuvuus. Se tukee myös matkapuhelimella tai tabletilla tapahtuvaa selailua skaalaamalla sivuston ulkoasun ja sisällön kullekin laitteelle sopivaksi.

Drupal ja Bootstrap

Bootstrap ulkoasupohja on saatavissa myös Drupalille, jolloin saadaan yhdistettyä Drupal verkkosivut ja Bootstrap, jolloin saadaan molemmista entistä enemmän irti.

Työpyötänäkymässä sivuston rakenne vastaa oheisessa kuvassa näkyvää asettelua. Mobiililaitteilla ulkoasun lohkot näkyvät numerojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan.

Mikäli ulkoasun jokin lohko ei sisällä sisältöä, sitä ei näytetä, vaan muu sisältö ottaa käytettävissä olevan tilan käyttöönsä.